14 Temmuz 2008 Pazartesi

HOŞÇAKAL...


Rahmetli babamla çekilen son fotoğrafımız... Üzerinde ki gömleği babalar gününde almıştım. Önce bana kızdı, neden aldın dedi... Ben de gülüp hep sen mi bize alacaksın bu seferde ben sana bir şey alıyım dediğimde... Tamam bunu alacağım ama sakın bana bir şey alma ben üzülüyorum. Siz gençsiniz bana alacağınıza kendinize alın demişti. Benden başka da hiç bir kardeşim ya da abilerimden hediyelerini almamıştı. Bu size ders olsun bir daha bana bir şey almazsınız böylece demişti. Babalar günü diye bir şey yoktu bizim evimizde. Bazen onu sıkıştırıp zorla öperdik. Kaşlarını çatıp bıyık altından gülerdi bize.
Evlendikten sonra... Ben ne zaman ziyaretlerine gitsem mutlaka o gömleği giyer, beni kapıda karşılayıp babasının karakızı gelmiiiiiş derdi.
Bu gün rahmetli Kazım Koyuncu'nun hoşçakal adlı şarkısını ilk defa dinledim, ya da daha önce dikkatimi çekmemişti bilemiyorum. Hemen gidip CD'sini aldım. Bıkmadan usanmadan dinleyebilinecek çok duygusal bir şarkı dinlemelisiniz mutlaka ... Biraz ağlattı beni ama olsun.
Şarkı sözlerini sizinle paylaşmak istiyorum.
İşte gidiyorum.
Bir şey demeden.
Arkamı dönmeden.
Şikayet etmeden.
Hiç bir şey almadan.
Birşey vermeden.
Yol ayrılmış, görmeden gidiyorum.
Ne küslük var ne pişmanlık kalbimde.
Yürüyorum sanki senin yanında.
Sesin uzaklaşır her bir adımda.
Ayak izim kalmadan gidiyorum.
Gerdiğin tel kalbimde kırılmadı.
Gönülkuşu şarkıdan yorulmadı.
Bana kimse sen gibi sarılmadı.
Işığımız sönmeden gidiyorum.

6 yorum:

........ dedi ki...

Öncelikle başın sağolsun baban için üzüldüm aradan ne kadar zaman geçerse geçsin ölümlerin acısı hep aynı kalıyor insanın yüreğinde.Kazım Koyuncu'ya gelince ne zaman bir gidşin eşiğinde olsam bu şarkısını mırıldanırım.Şarkı ve sözleri hakkında Kazım Koyuncu'nun sevenlerine vedası diye düşünürüm.Bizlere geç ulaşmış bir vedasıdır bu şarkı.Sevgilerimle.

sensizken dedi ki...

Sağol arkadaşııım... Amiiiiiiin.
Kazım Koyuncu yazacağıma yanlışlıkla kömürcü yazmışım. Yayınlamadan önce kaç defa okudum. İnan hiç farketmedim bile.
Yazılarda düzenlenemiyor...
Sevenlerinden özür dilerim.
Hakikaten çok güzel sözler.Resmen veda etmiş... Allah Rahmet eylesin.

Herşey gönlünce olsun akadaşım... Görüşürüüüüz.

Adsız dedi ki...

Bitanem sevinçler,üzüntüler bizler için ne yazıkki,canım benim tabiki yanımızdan ayrılsalarda unutabilirmiyiz ailemizin hiç bir ferdini asla! keşke ölümlü ayrılıklar olmasaydı bende annemi çok özlüyorum onun hoşlandığı ne varsa anılarım aklım da .Yaş kaç olursa olsun hala sevgileri aynıdır yüreğimizde ve hala onların ufak çocuklarıyızdır.
ALLAH mekanını cennet etsin babanın
bizler birbirimize üzüntülü ve sevinçli günlerimizde destek vermeliyizki bir an da olsa yüreğimize ferahlık getirelim yazdıklarımızla ya bitanesi nasıl geçmiş yıllarım anlayamadım yaşım benimde yavaş yavaş geliyor bir baktımki...bir zamanlar gidenlerde gençti(: neyse bende çok duygulandım öpüyorum

sensizken dedi ki...

Amiiiiiin İnşallah... Mekanları cennet olsun. ben sana daha önce yazdım dimiii... Yine yazıyorum bak SENİ SEVİYORUM.
Hayatta sevinçlerde, üzüntülerde biz insanlar için; ölüm Allah'ın emri. Onları anılarımızda yaşatarak, güzel günlerimizi anarak bir nebze de olsa teselli olmaya çalışıyoruz. Ya geride kalanların sizi üç kuruşa değişmeleri insanı yıkan işte bu oluyor. Sonra düşündüm ve insanları paraya değişebilen her kim olusa olsun onlar için kendini yıpratmaya değmeyeceğine karar verdim. Yıkılmayacağım işteee :) Allah'a emanet ol. Can arkadaşım benim.

uctemmuz dedi ki...

canım benim...babacığına Allah'tan rahmet dilerim...Sana da sabırlar...

Ayrıca günlerdir bu sayfaya gelip bakıyorum, şablon yazılarıyla karşılaşıyorum. Ben de hep sandım ki sayfanda problem var. Bugün kurcalayınca,yazıların alt tarafta kaldığını farkettim. Kusuruma bakma olur mu?
Görüşmek üzere arkadaşım...

sensizken dedi ki...

Sağol canım Allah Razı olsun...
Kusura bakılacak bir şey yoook:)
Bu aralar misafir trafiğinden kafamı kaldırabilsem yazacak çok şey var daaa:) fırsat olmuyor.
Şu an yorgunluktan ölüyorum; desem yeridir.
Görüşürüüüz... Kendine iyi bak:)